LÉGKONDICIONÁLÁSI MEGOLDÁSOK

Építkezik vagy csak felújít,

nálunk mindent egy helyen megtalál.

Klíma és légtechnika telepítés és karbantartás, szaktanácsadás

Megbízható, precíz munka garanciával

Kedvező árak, legjobb ár/érték arány

Szervíz és klíma tisztítás a hosszú élettartamért

GYAKORI KÉRDÉSEK
Hogyan működik a klíma?
A helyiség klimatizálásánál arról van szó, hogy a klímák energiát szállítanak egyik helyről a másikra, és ott leadják. Ha egy klímaberendezés hűt, akkor a helyiség levegőjéből hőt von ki, az úgynevezett párátlanítón és a hűtőkörön át kifelé továbbítja, és leadja.

 

Mi az az energiaosztály?

Egy nemzetközi megállapodáson alapú skála, amely az eszközök energiafelhasználási hatékonyságát mutatja meg. A legjobb energiafelhasználású készülék “A” osztályba került, a kicsit rosszabb a “B” osztályba, és így tovább egészen a “G” energiaosztályig. Minél inkább az “A”-hoz közelít a klíma, annál jobb hatásfokú, vagyis a hűtéshez vagy a fűtéshez kevesebb áramot vesz fel. Az energiaosztály meghatározását minden klímán kötelezően feltüntetik!

Mennyire emeli meg az villanyszámlát az inverteres klíma?

Tévhit, hogy árammal fűteni drága! Igen, ha villanyradiátorral vagy hőlégbefúvóval teszi. De a klímás fűtés még a legrosszabb esetben is háromszor annyi fűtési teljesítményt “szállít be” a lakótérbe, mint amennyi elektromos áramot fogyaszt. És ez a szám akár ötre is felmehet. Egyet fizet, ötöt kap! Ugye, nem is rossz?!

Mennyire fontos a klíma karbantartása?

Rendkívül fontos, mert meghosszabbítja a klíma élettartamát, megőrzi a hatékonyságot és teljesítményt, illetve a karbantartás során végzett tisztítással kikerülnek a kórokozók a rendszerből. Fontos, hogy a karbantartást mindig szakemberrel végeztessük el!

Lehet-e klímával fűteni?
Tévhit, hogy a klímaberendezés csak hűtésre szolgálhat. Már megjelentek a piacon azok a berendezések, amelyek -5 fokos külső hőmérséklet alatt is képesek fűteni a belső teret. Ezek az inverteres berendezések csak árammal működnek, nincs szükség gázra, vagy más fűtőanyagra. Ha télen csak klímával szeretnénk fűteni, akkor érdemesebb nagyobb teljesítményű berendezést választani. 
Az gyakoriság függ a készülék típusától: ha csak hűtő klímáról van szó, akkor évente egyszer kell karbantartást végezni, ha hűtő-fűtő klímáról, akkor viszont évente kétszer javasolt elvégezni a műveleteket!

Várom hívását hétfő-péntek 7.00-19.00 óráig és szombaton egész nap!

06 30 861 4043

KÜLDJÖN ÜZENETET!

KAPCSOLAT

KECSKEMÉT és 100 km-es vonzáskörzete

06 30 861 4043

csenki.istvan73@gmail.com