NYÍLÁSZÁRÓ BEÉPÍTÉS

Építkezik vagy csak felújít,

nálunk mindent egy helyen megtalál.

Ablakcsere beépítés 3 héten belül

Beltéri és kültéri ajtók 3 héten belül

Árnyékolástechnikai rendszerek gyártása, redőny, szúnyogháló 2 héten belül

Garázskapuk, garázskapu rendszerek

Íves nyílászárók

Ingyenes felmérés, tanácsadás

Egyedi méretre gyártás 3 héten belül

Takarásos, bontás nélküli tokbeépítés, falsérülés mentes szerelés 

Folyamatos -15% akció

CSOK támogatás

Kamatmentes energetikai hitel

 

GYAKORI KÉRDÉSEK
Miben különböznek a nyílàszàrók és miért olyan nagy az àrkülönbség különböző cégek termékei között?

Hőáteresztés szempontjából nem a falak, nem is az ajtók, hanem az ablakok az épület gyenge pontjai. Éppen ezért különös gondot kell fordítanunk arra, hogy a ebből a szempontból a lehető leghatékonyabbak legyenek.
Az ablakokat a profil vastagsàga és a profilba lévő lévő légkamràk szàma teszi különbözővé.
A gyengébb minűségű alapanyagból legyártott nyílászárók ára jelentősen olcsóbb.
Nem csak a profil számít…sőt!
A vasalat legalább annyira fontos.
Továbbá az árat befolyásoló tényező a szín is. A fehér színű számít alapszinnek, aminek legolcsóbb az ára.
Még az is pénztárcakímélő, ha a feláras színt, csak kívülre válasszuk.
Azt viszont ne felejtsük el, hogy színes nyílászárók esetén csak az alumínium redőnyök jöhetnek szóba, mivel a színes műanyag redőnyöknek nagyon megy a színe, és kifakul. Az alumínium redőnyöknek viszont drágább az áruk, mint a műanyag társuknak.

Nyílászáró csere esetén, miben különbözik a sérülésmentes tokbeépítés és a bontás-beépítés?

Előnyök-hátrányok:

Többnyire a régebbi típusú úgynevezett gerébtokos vagy széles fa tokos ablakoknál alkalmazható a fatokba beépítés, amely nem jár fal sérüléssel. Azok szokták  igénybe venni ezt az eljárást, akiknél nemrég volt festés, tapétázás vagy vakolás.
Előnye: gyors, sérülésmentes beépítés, takarólécezve, szinte teljesen el lehet takarni a megmaradt fa felületeket.
Hátránya: nem olyan jól szigetel az ablak, mint a bontás beépítés esetében.
A bontás- beépítés eljárásnál, az épület állapotától függően, kisebb nagyobb fal sérülések keletkezhetnek. Ez az eljárás után mindenféleképpen festő vagy kőműves munka javasolt.
Bontás beépítésnél többnyire nem kerülnek fel a takarólécek és az ablakok belső párkányozását sem tudják kivitelezni a cégek,  mivel a fal állapota ezt nem teszi lehetővé, kivétel a panel lakások.
Előnye: hosszútávra nézve, jobban megéri ez az eljárás, mint a tokbeépítés, mivel sokkal jobban szigetelnek az így beépített nyílászárók.

Mi a különbség a fa és a műanyag nyílászárók között?

Előnyök-hátrányok:

A természetes fa ablakok nagyon szépen mutatnak beépítve, különösen azok kedvelik leginkább, akik szeretik a természetes alapanyagokat.
Akik ennél az opció mellet döntenek, azoknak figyelembe kell venni, hogy ezek a nyílászárók gondozást igényelnek, és az áruk is jóval magasabb mint a műanyag nyílászáróké.
Viszont akik élnek a  kompromisszumokkal és szeretik a fa színeket, azoknak jó opció lehet a fa mintás műanyag nyílászáró.
Nagyon nagy előnye, hogy gondozásmentes, vetemedésmentes, vízre, időjárásra, párára stb. érzéketlen, valamint az ára is jóval kedvezőbb, mint a fa nyílászáróké.
A műanyag nyílászárók esetében szükséges hogy naponta többször is szellőztessünk, főleg ott, ahol nagyon jól le van szigetelve a lakás külső burkolata és a tetőfödém is. A ruhák lakásban történő szárítása is okozhat vizesedést a falon, és ezért sokszor az újonnan beszerelt nyílászárókat okolják, mivel a gyengébb szigetelésű régi ablakoknál  pára ki tudott szökni több helyen is.

Mi a különbség a két vagy a három rétegű ablakok között?

A modern, két, illetve háromrétegű ablakok esetén, nyáron akár több fokkal is alacsonyabb lehet a hőmérséklet az ilyen ablakokkal felszerelt helyiségekben, mint azokban a szobákban, ahol csak egyrétegű ablaküvegek találhatók.
Továbbá mivel a háromrétegű ablakok beszerelése után lényegesen csökken a lakás hővesztesége, ezért télen jóval kevesebb energiát kell felhasználni a lakás felfűtésére, mint két vagy egy rétegű ablakok esetén.

A háromrétegű üveg vastagabb, mint a kétrétegű, így nyilvánvalóan több anyagot, pontosabb gyártási feltételeket is igényel, ezen okokból kifolyólag, jobban megkérik az árát, mint a kétrétegű ablaküvegeknek.
Egymás mögött minél több üveglap van, annál jobban nyeli el a rajta keresztül beáramló fényt, ennek köszönhetően nyáron sokkal kevésbé melegszenek fel az ilyen ablakokkal ellátott helyiségek. Továbbá egy másik nagy előnye, hogy több réteg üveglapon, nyilvánvalóan nehezebb átlátni és így kevésbé lehet belátni a lakásba.
Azt viszont fontos megemlíteni, hogy a háromrétegű ablakot nem lehet akárhova beépíteni. Mivel sokkal vastagabb és nehezebb, ezért először meg kell róla bizonyosodni, hogy az ablakeret elég erőse-e, illetve egy öregebb ház esetében a ház fala bírni fogja-e a rá nehezedő nyomást, vagy esetleg az ablak beszerelése előtt azt is meg kell erősíteni.

Zajáteresztés
A kétrétegű üvegezés egyik legfőbb erénye az a képesség, hogy kizárja a környezeti zajokat. Azok számára tehát mindenképpen ajánlatos a kétrétegű üvegezés, akik nyugalomban szeretnék eltölteni otthonukban az időt.
A háromrétegű ablak zajcsökkentő hatása sok kívánnivalót hagy maga után, mivel a hang könnyebben halad át szilárd tárgyakon, mint a levegőn keresztül, így világossá válik, hogy a háromrétegű ablakok rosszabbul teljesítenek a hasonló vastagságú kétrétegű üvegekhez képest, mivel az extra ablaküveg olyan helyet fog elfoglalni, amely egyébként légüres tér lenne.

Megéri tehát háromrétegű ablakot beszerelni?

A jó minőségű, kétrétegű ablakhoz képest, a háromrétegű ablakok telepítésekor valószínűleg csak kisebb mértékű csökkenést tapasztalhat a közüzemi számlákon.
Összefoglalva tehát, a háromrétegű ablaküveg igazán látványosan, a hidegebb klímájú helyeken tudja kifejteni pozitív hatásait, de természetesen a kevésbé hideg területeken is számtalan előnnyel jár.

Várom hívását hétfő-péntek 7.00-19.00 óráig és szombaton egész nap!

06 30 861 4043

KÜLDJÖN ÜZENETET!

KAPCSOLAT

KECSKEMÉT és 100 km-es vonzáskörzete

06 30 861 4043

csenki.istvan73@gmail.com